Banjir kilat..

Hari ini, topik yang menggegarkan satu negara..yang pastinya banjir kilat yang berlaku mlm td…

Pada waktu itu, rasanya ku sedang bersiap untuk keluar mkn malam..dari jam 6 petang lagi aku menunggu, namun..sudahnya,kul 9 lah baru aku makan…Gara-gara hujan…

Aku sendiri perhatikan…hujan yang turun malam td, lain daripada yang lain…seolah-olah hujan yg turun membawa air sgt banyak, berat menimpa bumi…seperti sudah dijangka, ditambah pula dengan detik nurani berkata,”ni esok mesti banjir…”

Pagi ini, di kala bersiap,aku turn on the tv menonton Buletin Pagi (sejak2 keje nie kan, rajin lah plak nk tgk….). Terkejut bila headline kebanyakan newspaper semuanya mengenai banjir kilat..
Teruk sejak 2003…wow!!!kinda surprise….

Sampai sahaja ke ofis, aku baca semua newspaper online…Teruk juga…Tak ketinggalan, gambar2 yang diambil oleh Fotoweb Bernama juga sangat cantik, full compose and literacy as well…(walaupun gmbr banjir, cantik wo!)

And guess what?I found out among those news regarding flash floods…this one really interesting,kelakar pun ada…check it out!

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/
Monday/National/20070611075515/Article/index_html

Tetapi, kejadian banjir kilat ni, mengingatkan aku pada banjir di johor early this year….?Adakah disebabkan pengajaran daripada Tuhan?But…i believe….these incidents really related to the Pemanasan Global thingy!seriously…..

Let me search about it first..then,i’ll write on it…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s