Demam….^_*

ello…im not in a good condition..Im sick, and i feel sick
!!But still, go to office…later on, try to get the mc…kalau dpt…

And now, musim pun KL ni asyik hujan je..Duk dlm ofis nearly 10 hours, sejuk memanjang…Arggh!mana lah penyakit tak dtG?rasa cam nak baring je, berselimut….sebab daku kesejukan!!!

apapun, kewajipan tetap kewajipan~.Pada masa yang sama, every news break yang ada di Bernama.com dan nst.com selalu menjadi perhatian ku. Kedua-dua laman web ni memang selalu aku teliti dan amati penulisan wartawan nye…its kinda one of the process to learn by myself.

Pada masa yang sama, ruangan bisik-bisik arini membicarakan pasal banjir, terusan bestari bla bla…Bila banjir berlaku, time tu lah berita tentang SMART tunnel pun dihighlight sama…tak ke pelik?its normal in journalism…benda/bahan yang boleh disensasikan, itu lah yg boleh menarik perhatian umum. Semua org, semua media duk canang….di manakah kesilapan SMART tunnel sehingga berlakunya banjir..?

Rasanya kalau tak banjir KL nie dlm masa terdekat, takde org kisah pasal SMART tuh…Ni lah namanya, sudah terhantuk, baru nak terngadah~!Ya, thats the word!But its true apa yg Pak Lah ckp pagi tadi,”Kita bukan mintak hujan turun…..”. Tetapi, the obviously scene that u can see now is how far, the govt, the organisations related to this situation alert about the flood’s consequences?!?!

Meaning, tahap kesedaran Kerajaan, Pihak berwajib dan bertugas masih lagi rendah….=( Yes, memang betul.Hujan tetap turun tanpa kita minta…tapi, banjir dah berlaku di Utara Semenanjung, di Selatan (x pernah2..) pun dah, sekarang ni tiba giliran yang kat tengah lah pulok!hehehehe…..

Sebagai seorang journalist khususnya, dan rakyat umumnya, im in the middle. Tidak memberontak dan tidaklah juga berdiam diri…hanya sekadar bersuara, melahirkan pendapat agar pemikiran terbuka untuk bercerita mengenai isu-isu semasa. =) Sebab ku selalu berpegang dengan kata-kata ” Yang baik itu semuanya datang drpd Allah, yg buruk,jahat itu dtg drpd diri ku juga,”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s