Bush dah mula dah…!

hello….and assalamualaikum…*wink*

ha ah kan?dah lama tak guna trademark *wink* tuh…=)

janganlah takut dengan tajuk post kali ini…yang pasti dan semestinya di dalam post ini…tiada unsur-unsur hasad dengki apatah lagi mahu menjatuhkan orang lain…tapi kalau the President of Amerika lah punya angkara…sesiapa pun di luar sana pasti akan memberikan respon, betul tak?its just that…

Malam tadi, Malaysia sekali digemparkan dengan berita atau kenyataan yang dikeluarkan oleh White House yang memetik bahawa Malaysia adalah salah sebuah negara dalam kelompok Tier 3 ranking bersama 15 negara lain di dunia yang disenaraihitamkan kerana tidak berusaha membanteras usaha-usaha penyeludupan manusia@pendatang haram (jika tersilap, harap dibetulkan……).

Ishk, di’black list’ tuh….Bush nie, biar betul…..Sometimes, the US government nie menunjukkan kejahilan diaorg sendiri terhadap sistem perundangan di negara kita. Kalau dulu, orang selalu cakap…main hentam keromo je kalau bercakap, ha camtuh jugaklah dengan si Bush nie…

Pagi ni pulak, bila tgk Buletin Pagi…apa yang menyebabkan diaorg me’blacklist’kan Malaysia adalah berdasarkan kajian/research yang dijalankan oleh US sendiri….No single country can act as the investigator, prosecutor and judge, against another…!

hmmm….kita tunggu….what’s next?
Kalau Bush dah memulakan rentaknya, mesti negara lain yang sekutu dgnnya pun ikut main gendang sekali…kan?=)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s