The Lima won!

Morning everyone!

Hye..a new lease of life!I love this phrase so much!as if, It’s a new me for today!

Well, semalam…siapapun pasti tidak ketinggalan menonton GangStarz final!.Persembahan yang baik sekali pada malam tadi, dah nama final…mestilah pertandingan di antara kumpulan yang terbaik melawan yang terbaik=) ye keR??!!!

Finally, The Lima lah yang menggondol hadiah wang tunai USD 100,000 tuh…Alhamdulilah, rezeki…dan apa yang paling penting ciri-ciri pencarian kumpulan vokal yang terhebat itu sememangnya ada pada kumpulan The LIMA. Kemenangan The LIMA rasanya tidak menimbulkan spekulasi atau rasa ketidakpuashatian kelak…

Kalau nk dilihat kepada potensi kumpulan-kumpulan lain yang bertanding, bukanlah tidak hebat atau kureng hebat…seperti biasa, standard penjurian masa kini untuk realiti program macam tuh…its 50-50 judgement!Nasib baik….kalau totally 100% from the viewers, camne??

Kalau nak dibandingkan pula bakat-bakat ini yg dtgnya daripada 2 negara serumpun…bukan tidaklah terlalu sensitif isunya..bak kataku, Best Men Wins!Eh..tul ke??!!!hehehehehe…Keupayaan The LIMA untuk hold attention from the viewers tu ada…berbanding dengan kumpulan lain, yang aku juga tidak nafikan bakat mereka di peringkat akhir…

And now, aku nak ulas pasal the whole showmanship of the program last nite..Walaupun bergelar wrtwan, bukanlah misiku untuk mencari kontroversi semata-mata..

Tetapi, macam ada yang tak kena…Rasanya, wartawan hiburan lain pasti highlight perkara ini…Apa ke jadahnya,hikhik??Agnes buat persembahan selaku artis jemputan sehingga sebegitu rupa sekali..?It was fantastic to have her as a guest artist in Gangstarz…tapi,ntahler…everything…her song, her special show sampai melibatkan evrything yg ada atas stage tuh, sampai peserta nye persembahan tak de lah sampai camtuh sekali…

Bukannya cemburu sebb she’s Indonesian, shes great instead….but try to be equal and fair to the other contestants and also other guest artist…thats all!

But overall, it was superb to hear to the songs sang by the contestants last nite!

Advertisements