Dari jendela bernama…..

hmm, di kala ini, aku seperti biasa…di tempat kerja, mengadap PC dan setia meneliti setiap satu ruang di laman bernama.com supaya berita yg ku sunting sentiasa cepat dan tepat utk dibaca oleh pelayar laman web…

Skrg ni, semua news dh diretrievekan, maka ada lah masaku untuk blog ku ini. Well, pat few days, again…i fell sick for dunno how many times this year. Thanks to HIM for this uncomfortable zone, because of HIS gift, i still feel blessed and alhamdulilah, it alerted me!but still, dunno y..sehingga ke saat ini, batuk ku masih juga tidak hilang…huhu…sengsara nye nak tido malam…..tp, apakan daya….inilah nasib badan…hehehe

Oklah, tittle post kali ini sebenarnya datang daripada ilham yang entah datang dari mana, tp its not bad yeah?!Interesting…It can be…Dari jendela bernama..yg menjurus lebih kepada maksud nama jendela tuh(cam pelik je…hik3)…atau…lebih kepada membawa maksud Dari Jendela BERNAMA…iaitu daripada pemandangan jendela yang dapat dilihat dari pejabatku, BERNAMA..huhu..itu lebih baik…

Dari jendela BERNAMA, apa yang menarik yang dapat dilihat dari tingkap yang ada di pejabatku ini?well…ini semua gara-gara kena tunggu lif yang lama..Aku sekarang bertugas di Editorial, tingkat 11 wisma ini…sesungguhnya dari sudut pandangan ini, ianya lebih baik daripada tingkat 5 tuh…hahaha…

But still apa yang menariknya, dari jendela Bernama ini..huhu…curious tul…takdelah, ianya hanyalah sebuah pemandangan yang lebih luas, lebih cantik, lebih hijau (setakat padang Bernama &PULAPOL shj..hehe) dan lebih baik lagi lah berbanding tingkat2 yang di bawah.

Yang pentingnya, setiap kali memandang ke luar jendela, ada sahaja perkara yang ku pikirkan. Kalau tunggu lif yang rosak dan hanya berfungsi dua shj daripada empat lif, lagi lama lah aku berfikir kat situ. Antaranya tentang hal semasa (tentang kolej yang tak abis2 dengan kontroversi nya), jadual kerja (yang semakin tidak menentu atas tuntutan klien dan editorial) dan tentunya masa depan (termasuklah soal membuat simpanan dan how to generate money from now and defeat all the obstacles in front..huhu)….

Berfikir macam orang dewasa…(dewasa already meh?)…Yeah, lots to think and lots also to take action!

Wish me luck!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s