Belacan?Goreng Pisang?

Wah wah wah…

Sejak status message ku di YM & MSN bertulis ‘cinta ibarat makan sambal belacan, dan bukannya goreng pisang’, tidak putus-putus respon yang ku dapat dari kenalan semua ya…

Kenapa?Apabila berkaitan cinta, mesti lah menarik…apa pulak yang tak menariknya?Pandai juga aku pilih perumpamaan untuk dijadikan top story…

Satu isu dan perumpamaan yang ringkas dan ringan sahaja ye..Bukanlah untuk dijadikan isu perdebatan yang rumit k?Take it easy…hehe…

Macam-macam yang ku terima..My friend, Sofia said….Bukan belacan, tetapi tempoyak…Tetapi aku tak laayan tempoyok walaupun konsep dan literasi nye sama…so, camne tuh? But thanks to u dear…lately, cam ada chemistry je kita…hihi…

Ada pula yang berfalsafah segala, pasti tengah hangat dilamun ombak asmara tuh…Oppps, sesiapa terbaca..jgn terasa!

Namun, untuk dilihat sebagai perkara yang baik buruknya cinta itu…adalah bergantung kepada persepsi individu dan bagaimana mereka merencanakannya….Macam seolah-olah kita berlayar di lautan, pasti ada masa air tenang dan ada masa air bergelora, maka bergantung kepada kitalah bagaimana nak mengemudinya…Betul tak?

Apapun, thanx for the responses..Akan ku fikirkan perumpamaan-perumpamaan yang lebih menarik dan dapat dikongsikan bersama….Thanx!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s