‘Istirehat’…

Abby sudah berada di ofis. Ternyata sangkaan ku benar belaka. News tidak banyak hari ini utk di’subbing’. Fuhh, lega ala-ala bekerja sambil ‘menerawang’ lah kiranya..hehe

Sejuk tahap maksimum la suhu dalam pejabat editorial tingkat 1 Bernama ni. Tak ku tertahan. huhu…jgn demam datang lagi..sudehh..

Tengahari tadi sebelum ke ofis, Abby lunch dulu bersama c.i.n.t.a hati. Memilih utk makan nasi lauk kampung/biasa2..kami ke medan selera danau kota. Abby kureng sikit selera nk makan, sikit je yang lalu…Bukan apa, batuk Abby ni memungkinkan Abby muntah-muntah plak..adoyai, lemah badan terus rasa….Harapnya, cepat2 lah batuk ini lega..

Jam baru menunjukkan 3pm. Masih awal lagi untuk masuk kerja. Sudahnya keliling tasik titiwangsa…Nampak buah, teringin nak makan. Tapi bila fikir balik, buah favourite ku adalah tembikai…memang Abby terpaksa batalkan niat lah nk makan. Surrender…ada yg susah nak nafas lagi kang…

C.i.n.t.a hati kata Abby seminggu dua ini murung..tak banyak gurau and cakap. Ermm…kenapa pun Abby kurang pasti. Tension?Mungkin. Bad mood? Sometimes. ‘Datang bulan’ kut. ermmm..apakan daya, tidak semua cerita adalah menggembirakan. Mesti terselit cuka di mana-mana….betul kan?

Post kali ini Abby tiada gambar yg menarik, sebabnya koleksi gambar Abby di lappy…Tetapi, ada lirik menarik daripada kumpulan Ruffedge. Lagu ini boleh tahan juga melodinya…

Lirik lagu Jangan Berhenti ini bagus juga buat pemangkin semangat. Hadapi lumrah kehidupan itu suatu rencah, kalau tidak punyai rencah, ‘tak manis’ juga kehidupan kita…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s