Pulang…

Tahun Baru Islam, Maal Hijrah 1430H adalah kelmarin. Alhamdulilah, dapat Abby berdoa memohon agar lembaran tahun baru ini menjanjikan lebih kebahagiaan, kesihatan dan kejayaan dari Nya. Pada ketika Abby masih lagi di pejabat, Abah call lagi bertanyakan gerangan anak daranya yang sulung di mana dan buat apa..huhu..

Mana tidaknya, hari-hari cuti umum pula Abby bekerja walhal saudara mara tak putus kunjung ke rumah di Sg Buloh?*sigh….

Tetapi…hari ini Abby pulang ke sana!yeay!Tak sabar nak punch out kul 6pm tadi!Giler mengantuk (instead of giler kentang….hahaha) di ofis pagi ni. Tersengguk-sengguk kepala aku kat meja kerja ni. Sudahnya, Abby capai bantal kecil, layan tido utk 10 min…ye ke..laaayaan..

Waktu lunch tadi tak terasa nk makan nasi. Ermm..dengan harapan mama masak something special malam ni..yeeha~!!Kebetulan kak Nurul pelawa order McD..hehe…nasib. McChicken la jadi santapan ku…;)

Pagi tadi Pak long call, tanya pukul berapa bertolak dari Sg Buloh. Kan ke Abby akan ke Sabak Bernam esok, ambil nenek Habsah. hehe..tak sabar juga!! makanya, malam ni kena tido awal la..tido awal & cek kereta malam nnti. Kemudian esok pagi, tggu c.i.n.t.a hati datang then baru bertolak. Dah maklumkan pak long yg c.i.n.t.a hati akan turut serta….Pak Long said OK je…yeay!:-)

Rasanya utk perjalanan esok, c.i.n.t.a hati akan jadi co-driver and Ajim jadi peneman setia yg akan tidur sepanjang perjalanan (mesti punyer….!). Dan Ajim akan hanya bangun kalau Abby jerit suruh bangun and makan…hahahaha. Sepanjang perjalanan juga, Abby rasa c.i.n.t.a hati akan candid pictures…Yelah, 1st time nak sampai kampung Abby.  Pemandangan gonna be superb, lebih-lebih lagi kawasan sawah padi kat Sekinchan. Maka, korang tunggulah dia bercerita di blognya nnti..okeyh?

Ermm kurang sikit ngantuk, sebab tengah blogging..hehe. Plus, tengah layan Korean movie sama..giler jahat tak Abby…??!hehe..apakan daya, janji kerja ku beres!

Sampai ketemu lagi….Tunggu Abby balik dari Sabak Bernam yeah?

* To kina, thanks coz dropping comment for my last post. Yup, kampung di Sabak Bernam di Batu 38. Dalam 8-10 min dari Pekan Sabak. Rumah kampung yg besar dan sangat3 sejuk waktu malam nya…Pak long saya Cikgu Fauzi, cikgu glam katanyer…hehe..tak tahu lah glam tang mana….hahaha

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s