Cerita baru…

Cerita 3 dads 1 mom adalah paling comel setakat ini. Best, best and best sgt3! Jalan cerita menarik, comel dan menghiburkan. Terubat sikit rasa tension, hilang sikit serabut di kepala..Diselang selikan dengan membaca buku, memang tak serabut la jawabnya..hehe

Ending, cun!happy ending!hehe…entah apa lak sindrom melanda Abby sekarang..kemaruk habis tgk drama-drama Korea ni.

Sekarang, giliran Abby utk layan citer ni plak…Boys Before Flowers. Thanks to my old friend, Nad coz introducing me this drama.

boys20before20flowers1111

Baru layan 2 episod, Abby sudah jatuh cinta dengan jalan ceritanya. Sesuai sangat dengan mood pagi hari minggu…di pejabat!haha…menjelang tengahari sikit, baru ingat nak study…~ hehe…

Jangan diikut tabiat Abby ni ya..

Sinopsis tentang cerita ni, tak dapet la Abby nk include here as im only watching until 2nd episode. tapi ceritanya nak ala2 komedi romantik ala2 fantasi gitu…

4 orang jejaka yg menggelar diri mereka F4 adalah di antara anak hartawan di Korea tu. Alahai, gaya poyo habis. Tipikal characteristic diaorg ni suka buli. Ermm..sakiiit hati gak la nengok. Aishh, mcm kena torture rasa bila minah (heroin) kena buli. Tapi rasanya towards the end, gonna be love story scene. Suka3!Tu la, menyombong bongkak sakan pun tak guna, last2 tunduk gak (my prediction…). Hehe..Emosi kekadang tgk citer Korea ni. Kalau 3 dads 1 mom bisa wat Abby menangis, mana tahu Baby before Flowers pun bisa….haha

Oh ya, Esok dan lusa cuti umum. Cuti Tahun Baru Cina. Di ofis, ada dua kotak warna merah yg masih lagi sarat dengan buah limau. Nampak gaya, Abby kedarah sorang la lunch ni..hehe

Mama, Abah, Ajim dan Angah pula balik kampung pagi tadi. Abah ada urusan kerja, tgk rumah KSU. Tak ku sangka KSU Kementerian Kerja Raya rupanya orang kampung Abah. Wahh…Abby dpt rasakan Abah boleh jadi KSU jugak la…Aminn~.

Abah sememangnya layak. Sebagai Jurutera Daerah Klang sekarang, 1001 kisah Abby dengar daripada mulut Abah sendiri. Ermm…kesian juga tengok, ke mana2 Abah pergi mcm selebriti pulak…kena tegur sana sini. JD je pun, bukannya CEO syarikat swasta. Korang dapat tangkap maksud Abby? Hehe….

Abby bersendirian la jawabnya di Sungai Buloh malam ni. Apa-apa aje…

*Apa lagi, layan Boys before Flowers la~~~~~

sambil2 lawat LMS. LMS cam tak aktif, susah nak wat assignment kalau tiada updates..*sigh

Advertisements

3 thoughts on “Cerita baru…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s