Lunar Year..

Hari ini Sambutan Tahun Baru Cina. Kepada rakan-rakan berbangsa Cina, Selamat Tahun Baru Cina Abby ucapkan. Bagaimana Abby mulakan hari cuti umum ini?

Let me begin..

Pagi, celik mata waktu subuh. Selesai solat, tidur balik. Tak mampu mata nk bukak dek kerana lately kerap kerja malam. Hari ini pun Abby bertugas sebelah malam. Famili semua takde balik ke kampung, makanya tilam bantal jadi sandaran sampai 11 lebih. haha..bad bad site of me lol~

Sekarang, sudah di kantor..

Seperti biasa, tidak ramai yg ada di ofis. Abby juga menunggu giliran utk mulai kerja2 subbing news. But at the moment, tengah layan baca sebuah buku…Thanks Kumar sebab pinjamkan Abby.

dsc_24861

Setakat post ini ditulis,  Abby sudah baca separuh perjalanan hidup mengenai Che Det menerusi illustrated biography di atas. Susahnya hidup che det dari kecil sehinggalah meniti dewasa sebenarnya mampu memberikan motivasi kepada sesiapa yang membacanya.

Dalam gaya penyampaian menerusi lukisan kartun, Abby jelas faham rentetan kehidupan seorang pemimpin negara yg cukup2 tersohor seantero dunia, siapa lagi kalau bukan Tun Dr Mahathir Mohamad.

Berbalik kepada tugasan seharian, mcm biasa. Cuti umum seperti ini membenarkan Abby untuk menggunakan masa yg ada untuk study. hehe…

Eddy ada juga telefon tadi, katanya ajak dinner bersama. Kumaran pun akan turut serta. Tapi tak dapet la jawabnya sebab eden bekerja. Kalau dpt makan malam dgn mereka berdua inipun, banyak benda hendak dibincangkan. hehe….

Esok, Abby cuti!Yeay!Akhirnya!Tetapi Abby sudah punya rencana utk hari esok!Shopping…!Membazir?Nope, this time its for my own good…Wah, boleh tak gitu?

Apa dia nak beli?

Tunggu Abby tulis entry lagi ya esok~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s