Rutin…

Hampir seminggu shift kerja adalah di sebelah malam. Ulang alik dari Sungai Buloh seronok juga. Tak perlu tempuh jam dan tol, laju je Abby pecut. Kurang dari sejam dah sampai di Bernama..hehe.

Pecut dengan kadar 110km/j agak2 itu dikira pecut tak?hehe.. * Tebiat tul Abby ni..

Selama kira-kira seminggu ini jugaklah, Abby pulang lewat pagi ke rumah. Bila dh rutin kerja begini, satu-satunya insan yg Abby tak jumpa di rumah adalah Abah.*sigh…. Mana taknya, Abah pergi kerja, Abby masih tido lagi. Bila Abby pula pegi bekerja, Abah dah odw balik ke rumah. Huhu…

Begitulah rutinnya…

Ermm Hari ini 31 Jan. Esok dah masuk 1 Feb. Hari Wilayah. Abby ada tutorial. Malas pulak rasanya nk ke class. Huhu..malas saja Abby ni. Hehe..

Masuk bulan Feb, alamak bertambah stress jugak jadinya ni. And u know what…Abby rasa tahun 2009 ni akan jadi tahun paling sekejap&cepat bg Abby…ha camne tu? yelah, tup tup bulan 6 dah..then 12 plak. Tak terasa lah tahun 2009 ni gamaknya..

Oh ya, c.i.n.t.a hati sudah dalam perjalanan pulang ke KL semula. yippy yeay! Katanya mau singgah ke Sg Buloh, ketemu Abby dulu. Hehe..Abby pula tika dan saat ini, sambil blogging sambil menyiapkan tugasan U. Ralat sebenarnya study di siang hari, Abby prefer awal pagi (as Abby pun baru je tido kul 4 am tadi). Takpelah, nak liburan sekejap lagi punya pasal, Abby siapkan juga tugasan ni sekejap.

Ha..Nak dijadikan cerita, kegilaan Abby pada Korean dramas makin menjadi-jadi, gara-gara ada kawan yg sekepala. Antaranya Kristina (collegue merangkap tukang ajar sebenarnya..hahah sori LOL~) dan Nad (ni tukang rebut Jun Pyo dengan Abby). Hahaha…

Jun Pyo dan Ji Hoo je yg jadi perhatian Abby dan Nad. Tapi Nad ketegaq nak jgak Jun Pyo, si rambut curly tak mo ingat. hahaha…

Sekarang ni, sudah jadi kemestian untuk Abby mulakan kerja atau belajar sambil dengar lagu2 OST Korean Drama. Best! Enjoy every single songs in the movie. Kreatif, thats the best word to desribe jalan cerita mahupun karakter dalam drama. Walaupun seems typical to others, tapi Abby layaaaaaaankan saja nontonnya….

3201579922_80ab90a4fa

‘Nad, Abby lebih suka Jun Pyo bila rambut lurus la. Kalau kau perasan, ada 1 scene dlm movie tuh!Hehe gambar ini bisa menandingi gmbr Jun Pyo mu’…..hehehe…

Mood tengah sengal. Bersambung lagi nnti…;-)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s