Kesayangan…

Aish, kenapa lately semua barang2 kesayangan Abby sakit dan tidak happy?

huhu…Abby mmg pantang kalau bab barang2 kesayangan sakit2 ni. Kalau boleh, saat dan tika barang2 ni sakit, Abby nak diaorg sihat. Hehe, memang perangai. C.i.n.t.a hati pun dah kenal. Tak boleh la, rasa2 tak lengkap 1 hari without gadget2 ku. Sayang yg amat3!

Siapa yg sakit ni? Huhu…sapa lg kalau bukan mr lappy and miss sexy dopod ku~

d810_outlook6_eng1

Huhu..tapi apakan daya, depa gadget..bukan manusia. Sedangkan manusia pun kena makan ubat and ambil masa utk sihat. hehe…sabar2..

Tak mengapa la, biar lambat Abby hantar ‘berubat’ , tetapi semoga gadget2 ku cpat baik. Huhu..

Yeay, esok OFF! Kalau tgk balik planner, esok mmg bnyk agenda. Ke sana ke mari Abby kena pergi. Membeli dan membeli. Hoho..

C.i.n.t.a hati juga OFF esok. Mujur..Ada gak teman. Awal pagi kami dah keluar rumah rasanya, supaya lewat petang kami dah boleh pulang ke rumah masing2. Yippy yeay! another day out with my loved ones 😉

*To mr lappy and miss sexy dopod, please behave k after both of u will be fixed later..Sayang nk tukar new phone, coz my dopod is so sexy 😉 hehe..

Ok, bulan Februari akhirnya bakal berlabuh Sabtu ni..Jom tgk aktiviti Abby sepanjang Februari, nothing much, i guess

1. 13 Feb – went to see Florist 😉

2. 15 Feb – gaji’s in + Bonus + class (ada presentation, tutor said I did a good job, yippy~!)

3. 17 Feb – keje double shift. sick ~ (ingat dah tak kena dah!)

Bulan Mac, sure next entry panjang berjela. Haha…siap ada episod lagi. 😉

Advertisements

Muzik…

Abby tidak tahu hendak mengklasifikasikannya bagaimana….

Antara tanggapan orang mengenai muzik yg Abby minati mungkin terdiri daripada alasan-alasan berikut ;

1. ketinggalan zaman

2. lapuk, tak sesuai dgn jiwa atau trend masa kini

Walaupun bukan semua, tapi pasti ada yg terdetik berkata seperti di atas. Muzik apa lagi kalau bukan muzik tradisional.

Entahlah, Abby tak tahu kenapa muzik tradisional ni sebenarnya mcm dah jadi part of my soul. Ciwah, ayat..hehe. Maksudnya ada sekelumit rasa minat yg mendalam pada genre muzik yg 1 itu.

Muzik tradisional ni pada Abby ianya unik, menghiburkan, banyak terkandung unsur-unsur nasihat, jenaka dan puitis dari segi lenggok nyanyian dan rythm nye. Pendek kata, memang suka la. Suka sgt3!

Kemudian, kalau boleh bila nak ‘melalak’ tak kira di mana atau berkaroeke, lagu tradisional mesti jadi pilihan!

Abby masih ingat lagi waktu tu. Abby pernah menyanyikan lagu2 dari album Siti Nurhaliza berjudul ‘Safa’ dan ‘Cindai’ di majlis perkahwinan abg Eddy, anak kawan Abah. Ramai yg memuji, siap request nyanyi lagi..Glam sekejap..haha

C.i.n.t.a hati tak kisah apa jua genre yg muzik yg Abby minat. But he’s happy knowing that I have passion and interest towards the traditional songs. Katanya,

Baguslah kalau minat tu ada, nanti generasi kita tak lupa lagu2 camtu….

Generasi kita?Hehe…But true also. Tak salah malah lg patut rasa bangga dengan lagu2 genre sebegini kan.

Yg bestnya, Abby rasa genre muzik ini dekat dgn jiwa sebab ada lagi artis2 Malaysia yg mahu memartabatkan lagu2 warisan seperti ini. Contoh terbaik, Siti Nurhaliza dengan tajuk album barunya ‘Lantera Timur’.

Abby bukan promo k, tak dibayar pun. Tetapi best lagu2nya, sangat2 sesuai dengan minat Abby.

Dan, Abby paling2 suka lagu bertajuk Senyum Minang Manis. Korang, dengarlah juga & perhati lirik sama ya..

Mencari senyum manis
Di mana menanti
Di hati sudi
Di sana mencari
Kasih bersulam
Rindu mandalam

Jiwa merasa
Tak tahan menanti lagi
Di sini bermimpi
Di sana mencari
Di titik bertemu
Dan akan bahagia
Hidup bersama selama lamanya

Bertemu mata memandang
Jatuh hati pandang pertama
Berdebar jantung tertawan
Mengidam kasih dan sayang

Mencari senyum manis
Di mana menanti
Di hati sudi
Di sana mencari
Kasih bersulam
Rindu mendalam

Menjeling, menjeling, menjeling
Senyuman hati tergoda
Mengerdip, mengerdip, mengerdip
Mata bermain di sukma

Lagu ni macam lagu cinta version tradisional kan…? Tak jiwang, tetapi ada unsur2 cinta itu di sana? Betul ke? Peminat Siti, ada yg nak komen? (merujuk kpd Mr Kumaran, kalau dia tak faham2 jgak) hahaha…

Jalan-jalan…

Bila buka citer pasal jalan-jalan, mesti ada yg tertanya…Tak penat ke?

Of course la, terasa penat. Lagi2 kat KL ni, mall yg ada semuanya tak nak kecil2 belaka kan? For sure, akan terasa lenguh kaki. Lagi2 kalau silap pakai sepatu. Haha 😉

Teringat time dolu-dolu masa duk menyewa bujang kat Waizuri. Balik dari jalan2, masing-masing semua rendam kaki. Hahaha..alamatnya, merekah lagi kaki2 anak2 dara time tu..Sekarang ni, eksen sedikit. Sebab masing2 sudah punya mobil, takdelah terasa penat bebenar…;-)

Abby dan c.i.n.t.a hati OFF dari bekerja pada Khamis dan Jumaat lepas. Semenjak kami bekerja di bawah 1 bumbung ni, kami memang sepakat untuk OFF hari yg sama. Lebih2 lagi skrg, mmg ada urusan yg mengkehendakkan kami ‘turun padang’.

Satu lagi, kami lg selesa hangout on weekdays. Tak sesak and ramai orang, kami lagi selesa nk pusing 1 Mall. Nak tgk wayang pun senang, tak perlu beratur panjang. Nak window shopping lg heaven, tak perlu berasak-asak.

Bila dah pusing mall, tak sah kalau tak layan wayang lagi2 kaki wayang mcm Abby ;-).

Mula2, dialognyer begini ;

Takpe kita tgk dulu (TGV/GSC). Kalau ada citer best, kita tengok. Kalau tak, takpelah lain kali.

Hehe…tetapi kalau dah tgk, ada ke citer yg tak best. Haha..So within 1 week last week, kami layan 2 movies. And surprisingly c.i.n.t.a hati found that 2 movies were good and entertaining. Sbb c.i.n.t.a hati mmg reluctant nk tgk both movies at 1st.

curious_case_of_benjamin_button-poster

The storyline:  Good, Script:  Excellent, wish I can write as good as this one, Benjamin Button: Charm, Good looks as usual…;-)

pink_panther_two_ver22

Fun, Entertaining, Full of Comedy. Inspector Jacques Clouseau yg merapik entah pe2…

Yg bestnya, ada karakter dalam Pink Panther 2 yg tak disangka-sangka ada.

aishwarya-rai-pink-panther-2-photo

Best jugak lakonan jelitawan ni. 1st time nampak karakternya di Hollywood. Good attempt.

Episod jalan-jalan minggu sudah dah habis. Minggu ni? Tiada dalam perancangan lagi, so far. Maybe prepare utk next tutorial kut. Huhu..Nak mid term sudeh…wish me luck~!

Episod sakit gigi Abby dah pun berakhir. Belum sempat Abby kenal pasti ianya ulcer atau sakit gigi biasa..Huhu..Risau gak, takut2 ianya menyerang balik..

Sakitnya…

Ha ah, sakit sangat3. Rahang gigi Abby~!Arghh…Ngilu rasa setiap kali cuba nganga mulut. Punca sakit tak tahu kenapa. Tak pergi lg ke dentist sbb habis keje, terus balik rumah.

Kenapa ek? Sakit gigi ke? Gusi bengkak ke?Atau…Begok?!

huhu…entah betul ke idak ejaan Abby tu. Tapi kalian semua mesti tahu kan benjolan tu. Abby pernah kena sekali, seingat Abby masa darjah 5.

Bengkak leher Abby sebelah dibuatnya. Benjol besar lak tu, masa tu di leher. sakitnya tak berapa mcm yg Abby alami sekarang di rahang mulut@gigi. huhuhu….paling bisa, setiap kali Abby nk bukak mulut. Sengih sampai ke telinga, tak rasa sakit apa. Tapi cubalah bukak, aduuuuuuuuuuuh menjerit kejap Abby di pantry siang tadi, tahan ngilu~ huhuhuhu

Diam tak diam dah seminggu di bulan Feb. Menghitung hari lah gamaknya Abby…hehe

Oh ya, kebelakngan ini Abby jadi kangen bangat sama kawan-kawan sekolah dan zaman matrik dulu. Sebahagiannya berjaya jugak dikumpulkan dalam Facebook, tetapi ada juga yg tiada.

Sampaikan hari tu, Abby jadi sayu mendengarkan lagu nasyid Amar (Tak tahulah kalian tahu ke tak, tp ianya sangat top masa zaman2 Abby di matrik..hehe. masa hingusan lg). Lagu tajuk Cebisan Kenangan. Surf dan dengar di Youtube, buat pertama kalinya, Abby menangis (hehe..ratu air mata betullah Abby ni 😉 ).

Teringat sorang2 wajah di matrik, di dalam kelas praktikum, dewan kuliah khasya Aras 4 blok A1.

Geng Aras 4 blok A1 mmg best!Alhamdulilah ada yg masih keep in touch. Terus saja, Abby buzz Bee (roommate) dan request agar diadakan 1 reunion menjelang Mac nnti. Bee said yes! and she was touched mendengarkan Abby nangis dengar lagu Amar. Mana taknya, ko lah Bee yg kenalkan kaset Amar pada aku. Zaman dulu kaset ya kengkawan..hehe

Lepas tu, Azy (kawan sepraktikum dulu) pulak online. Apa lagi, buzz Azy!Request benda yg sama…hehe. Khabarnya semua rakan2 guru ku di UPSI sedang LI. Ermm, mereka cuba usahakan cuti hujung minggu. Al-maklum, tak nak lah memaksa mereka, tetapi kena cuba jugak jupe a.s.a.p

Yeah, meaning Abby akan sertai 2 small gaths soon. Insyallah~

Arghhh, sakit tak ilang lagi.Huhuhuuhuhuhuhu……………

toothache1

‘Dingin’…

Lamanya tak updet blog ni, tup tup..Hits dah cecah 1,004. Yippy~!!Suka2! Tak kisahlah sapa yg singgah mahupun sudi singgah, im happy with the number. Hehe..

Ermm tajuk entry ‘Dingin’? Apa yg tak kenanya?Abby sejuk ek?

Ermm..bukan deh. semalam je Abby kena marah dengan 2 lelaki yg Abby paling sayang dalam hidup.

1. Abah

2. C.i.n.t.a hati

Abah marah sbbnya Abby kerap sgt keje malam. Sampaikan ada 1 malam tu Abah Abby tidur depan pintu. Tak sampai hati rasanya nengok Abah tggu Abby balik. Ini gara-gara Abby pernah pulang ke rumah jam 2.30 dek kerana org no 1 negara wat giler. Meeting Umno sampai 1am..and Abby tunggu news masuk. Sekurang-kurangnya, tunggu deh..LOL~

Nak wat camne, marah Abah sekejap cuma. Tanda risau yg amat. Dia faham pekerjaan Abby, cuma adakala mungkin campur aduk penat dgn kerja Abah sendiri di ofisnya..mungkin Abby jadi tempat lepas marah. Takpe2..apapun, tetap SAYANG ABAH~

C.i.n.t.a hati plak angin tetiba gara2 Abby tak angkat phone. My mistake, my apology. Abby alihkan kereta lepas Maghrib, lupa bwk hp. Tapi takpe, marah c.i.n.t.a hati juga sekejap. hehe…mungkin bagi ‘rencah’ dalam perhubungan sahaja kut…haha. Nak ‘manis’ sahaja, tak rock la~~ haha

Saat ini, Abby dah tiba di ofis. Lebih awal daripada biasa. Sbb selesai je renew license di pos ofis Giant Shah Alam, Abby terus ke Bernama.

Berita sejak 2 hari ini kerap melaporkan tentang haru-birunya kerajaan negeri Perak. Ni plak, katanya dh bubar kerajaan.

Aiyaa..bertambah la beban kerja Abby lepas ni. Yg dh lompat parti, masuk balik parti asal. Muka tak tebal ke diuar-uarkan sana sini??Ishkk….~~ bazir tenaga, masa dan duit sahaja parti itu. Ibarat tiada pendirian, ambil remeh semua perkara. Apakah agenda utama mereka2 ini? Sick people~ dont u think so?

Ok, Im done. Abby punya lagi banyak urusan mahu dibuat…..~