Sakitnya…

Ha ah, sakit sangat3. Rahang gigi Abby~!Arghh…Ngilu rasa setiap kali cuba nganga mulut. Punca sakit tak tahu kenapa. Tak pergi lg ke dentist sbb habis keje, terus balik rumah.

Kenapa ek? Sakit gigi ke? Gusi bengkak ke?Atau…Begok?!

huhu…entah betul ke idak ejaan Abby tu. Tapi kalian semua mesti tahu kan benjolan tu. Abby pernah kena sekali, seingat Abby masa darjah 5.

Bengkak leher Abby sebelah dibuatnya. Benjol besar lak tu, masa tu di leher. sakitnya tak berapa mcm yg Abby alami sekarang di rahang mulut@gigi. huhuhu….paling bisa, setiap kali Abby nk bukak mulut. Sengih sampai ke telinga, tak rasa sakit apa. Tapi cubalah bukak, aduuuuuuuuuuuh menjerit kejap Abby di pantry siang tadi, tahan ngilu~ huhuhuhu

Diam tak diam dah seminggu di bulan Feb. Menghitung hari lah gamaknya Abby…hehe

Oh ya, kebelakngan ini Abby jadi kangen bangat sama kawan-kawan sekolah dan zaman matrik dulu. Sebahagiannya berjaya jugak dikumpulkan dalam Facebook, tetapi ada juga yg tiada.

Sampaikan hari tu, Abby jadi sayu mendengarkan lagu nasyid Amar (Tak tahulah kalian tahu ke tak, tp ianya sangat top masa zaman2 Abby di matrik..hehe. masa hingusan lg). Lagu tajuk Cebisan Kenangan. Surf dan dengar di Youtube, buat pertama kalinya, Abby menangis (hehe..ratu air mata betullah Abby ni 😉 ).

Teringat sorang2 wajah di matrik, di dalam kelas praktikum, dewan kuliah khasya Aras 4 blok A1.

Geng Aras 4 blok A1 mmg best!Alhamdulilah ada yg masih keep in touch. Terus saja, Abby buzz Bee (roommate) dan request agar diadakan 1 reunion menjelang Mac nnti. Bee said yes! and she was touched mendengarkan Abby nangis dengar lagu Amar. Mana taknya, ko lah Bee yg kenalkan kaset Amar pada aku. Zaman dulu kaset ya kengkawan..hehe

Lepas tu, Azy (kawan sepraktikum dulu) pulak online. Apa lagi, buzz Azy!Request benda yg sama…hehe. Khabarnya semua rakan2 guru ku di UPSI sedang LI. Ermm, mereka cuba usahakan cuti hujung minggu. Al-maklum, tak nak lah memaksa mereka, tetapi kena cuba jugak jupe a.s.a.p

Yeah, meaning Abby akan sertai 2 small gaths soon. Insyallah~

Arghhh, sakit tak ilang lagi.Huhuhuuhuhuhuhu……………

toothache1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s