Jalan-jalan…

Bila buka citer pasal jalan-jalan, mesti ada yg tertanya…Tak penat ke?

Of course la, terasa penat. Lagi2 kat KL ni, mall yg ada semuanya tak nak kecil2 belaka kan? For sure, akan terasa lenguh kaki. Lagi2 kalau silap pakai sepatu. Haha 😉

Teringat time dolu-dolu masa duk menyewa bujang kat Waizuri. Balik dari jalan2, masing-masing semua rendam kaki. Hahaha..alamatnya, merekah lagi kaki2 anak2 dara time tu..Sekarang ni, eksen sedikit. Sebab masing2 sudah punya mobil, takdelah terasa penat bebenar…;-)

Abby dan c.i.n.t.a hati OFF dari bekerja pada Khamis dan Jumaat lepas. Semenjak kami bekerja di bawah 1 bumbung ni, kami memang sepakat untuk OFF hari yg sama. Lebih2 lagi skrg, mmg ada urusan yg mengkehendakkan kami ‘turun padang’.

Satu lagi, kami lg selesa hangout on weekdays. Tak sesak and ramai orang, kami lagi selesa nk pusing 1 Mall. Nak tgk wayang pun senang, tak perlu beratur panjang. Nak window shopping lg heaven, tak perlu berasak-asak.

Bila dah pusing mall, tak sah kalau tak layan wayang lagi2 kaki wayang mcm Abby ;-).

Mula2, dialognyer begini ;

Takpe kita tgk dulu (TGV/GSC). Kalau ada citer best, kita tengok. Kalau tak, takpelah lain kali.

Hehe…tetapi kalau dah tgk, ada ke citer yg tak best. Haha..So within 1 week last week, kami layan 2 movies. And surprisingly c.i.n.t.a hati found that 2 movies were good and entertaining. Sbb c.i.n.t.a hati mmg reluctant nk tgk both movies at 1st.

curious_case_of_benjamin_button-poster

The storyline:  Good, Script:  Excellent, wish I can write as good as this one, Benjamin Button: Charm, Good looks as usual…;-)

pink_panther_two_ver22

Fun, Entertaining, Full of Comedy. Inspector Jacques Clouseau yg merapik entah pe2…

Yg bestnya, ada karakter dalam Pink Panther 2 yg tak disangka-sangka ada.

aishwarya-rai-pink-panther-2-photo

Best jugak lakonan jelitawan ni. 1st time nampak karakternya di Hollywood. Good attempt.

Episod jalan-jalan minggu sudah dah habis. Minggu ni? Tiada dalam perancangan lagi, so far. Maybe prepare utk next tutorial kut. Huhu..Nak mid term sudeh…wish me luck~!

Episod sakit gigi Abby dah pun berakhir. Belum sempat Abby kenal pasti ianya ulcer atau sakit gigi biasa..Huhu..Risau gak, takut2 ianya menyerang balik..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s