Ceritera Mac…(III)

Dah habis jawab tag, dah perelok ‘rumah’ baru ini, semangat memuncak nk bercerita lagi. Yiye!

Hehe..News pun tak bnyk lagi, mood menulis pun awang-awangan lagi, so membebel la jap.

Ceritera Mac bersambung kini…

Ingat lagi tak kebusyan terlampau yg Abby duk khabor tu..? Hehe..ni antaranya. Abby dikurniakan rezeki lebih makanya dapatlah membuat kerja-kerja freelance di Kompleks Kraf bersempena Hari Kraf Kebangsaan.

1st meeting, dua hari sebelum hari pelancaran sebenarnya Abby agak cuak untuk memulakan kerja-kerja freelance. Takut expectation mereka tinggi lebih2 lagi mereka bagitau projek ‘Newsletter’ ni 1st time dibuat di HKK. Hohoho..mmg gugup. Tapi, Abby percaya Abby boleh menulis. Maka ku gagahkan juga bekerja lebih untuk 2 minggu berturut2.

Nak dijadikan cerita, bertindih pula dengan kerja2 di Bernama, bertugas di PWTC waktu itu disebabkan meeting UMNO.

Entah mana datang kekuatan, Abby gigih la membuat 2 keje dlm 1 hari sepanjang 14 hari tu, kecuali beberapa hari yg Abby terpaksa off kerana majlis bertunang tu.

Di Kompleks Kraf, sebenarnya 1 pengalaman baru utk Abby. Bekerja dalam 1 team kecil untuk hasilkan daily newsletter. Timing utk hantar stories dalam 5pm, untuk gambar2 pula jam 2pm. Mmg best! ada co-operation, ada gurau, lawak senda maka tak stress keje. Berbeza sangat lah situasinya dengan keje2 kt Bernama ha..

2805_70779072471_837937471_1598816_3710256_n

Ni lah tempat bilik penerbitan Berita Kraf, kecil tapi meriah dengan tenaga kerja. Dalam gambar PR people, together with photographer, Abg Zurin dan designers, Ucop in the house. Yeay~ Dengan kek tiramisu, yg tak dpt ku rasa..huhu

2805_70790302471_837937471_1598999_7983446_n

Me at the workstation together with akak2 dari PR & Corp Comm Kraftangan. Entah tak tahu nape, we are all can easily talk and share stories  among each other. Like 1 big family.

p/s: I loike myself in green cotton batik la..look wow!haha….

Alamak, gambar newsletter Berita Kraf yg Abby tulis tu takde plak, later will insert k..

2805_70779047471_837937471_1598813_8312160_n

Pendek kata, kerja2 freelance mcm ni mmg bagi freedom pada Abby. Abby berpuas hati dengan gaya penulisan yg Abby gunakan untuk menulis sekitar karnival HKK dan bertemu dengan pelbagai pengusaha kraf is another great, great exposure to me…Terima kasih semua~

Haha..free gift jgn cakap, banyak juga Abby dpt! nanti abby kumpulkan semua, rakamkan gambar then tampal kat sini, kalian tengok sahaja k..

2805_70779042471_837937471_1598812_4661202_n

Thanks to Pn Ruslah, Kak Shina, Fazlin, Rehan, Wan Zakirah, En Azhar, Abg Zurin, Faiz dan Ucop for being great team members for ‘Berita Kraf’ 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s