Entah…

Entah, tajuk single baru Aghan. Best! Tapi tu bukan ceritanya yang Abby nak ‘ketuk’ di sini..

Entah kenapa Abby jadi tidak faham akan perangai segelintir pihak atau golongan manusia atau ‘manusia’ itu sendiri.

Mr fiancee, jgn risau ini tiada kena mengena dengan kita, keluarga atau rakan kenalan kita..hehe

Abby sendiri sentiasa ingat akan kelemahan dan kekurangan diri. Sah-sahlah roh kita, badan dan jasad kita. Sudah tentu serba serbi kita tahu semuanya. Tetapi ini tidak bermakna Abby lupa diri, sbbnya ada juga blind or hidden area dlm diri Abby yg mungkin Abby tak tahu (ha amik kau…ini dah masuk Basic Interpersonal Communication dah…haha)

Pendek kata, Abby sedia menerima teguran, kritikan mahupun tohmahan sekali. Namun…

Biarlah dengan cara beradab, berpada-pada dan bersopan santun. Bukan kah lebih mulia kalau teguran itu membina semangat orang lain dan bukannya menjatuhkan maruah orang lain?

Aku mungkin bukan Melayu yang tinggi budi-bahasanya, tetapi sangat sangat peka kalau tiadanya nilai budi bahasa itu pada orang lain. Kadang-kadang aku belajar daripada berbudi daripada orang lain, kadang-kadang aku sampai tidak berbudi kerana orang lain yg juga sepertinya ‘macam tiada budi bahasa’

Ha amik…Entahkan faham atau tidak blogger sekalian membacanya…

Penat, Geram, Merepek dan Entah apa-apa….

Apa yang Abby buat?

Ambil semua teguran tersebut, dengar dan ubah.

Kalau tak boleh pakai?

Ambil dulu~~~!!!Kemudian dengar, teliti dan abaikan jika perlu.

Keras kepala?

Seperti ke? Tidak sebab i always stick to these words ;

MISERY IS WASTEFUL

tak kisahlah apa punca dan gerangannya, apa kisah dan ceritanya…ianya tetap mendatangkan SENGSARA~!

Haha…Sekian

Tukar topik. Tak seronok la menulis dengan emosi yang entah apa2 ni..

But the good thing is..

walaupun Abby dilanda mood yang entah apa2, hiburan minda tetap Abby sajikan. Tetap tidak dilupakan.

Daripada kepala otak Abby terus terusan melalak, meronta yg bukan2…..

Hehe..kepada sesiapa yg mahu ikut jejak langkah, Abby sekarang asyik melayan 2 drama Korea.

1. Reality show actually – We’ve Got Married

0000gygg

Pasangan favourite sudah tentu lahKim Hyun Joong & Hwang Bo

Ada banyak lagi pasangan selebriti lain yang terlibat. Tugasan atau mission mereka setiap minggu bertukar dan kesemuanya samada untuk menguat/melemahkan hubungan’perkahwinan’ mereka!

Very entertaining. Dan banyak kemahiran menjaga hati pasangan boleh dipelajari…

Hehe..Jangan jeles, diamuk perasaan hangat bercinta katanya…hehe

2.  Queen of Housewives

Yang ini, Abby baru layan 1 episod. Tarikan utama adanya watak si gantang Oh Ji Hoo..hehehe…

queen_of_housewives_official

Hari ini Jumaat, maka esok adalah Sabtu!yeay!Liburan?

No No..

Ada appointment sama :

1. wedding planner

2. loan house personnel in charge

3. Modul Communication Theory ;-P

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s