‘Ilmu’…

Ilmu itu tak semestinya datang dari buku, dari tepi jalan, di pesisir pantai pun boleh kita dpt ilmu

Pesisir pantai? Terlebih sudah ni. Ni semua gara2 ko Yan, ckp psl honeymoon kt pulau tu. 🙂

Nak dijadikan cerita, hari ini Abby membantu si kawan, kak Jenny (mummy-to-be) ke HUKM utk set an appointment (checkup katanya..). Lama juga dh tak ketemu akak seorang ni, disebabkan lain tugas dan level..makanya agak kurang berjumpa, bergaul dan bermesra. haha..Sudah punya laki, perlukah lg bermesra dengan Abby?? hehe..:-)

Sesat, mcm biasa. Aku sah2 jarang sekali ke hospital. Lagi kan ke Cheras. takpe2, kalau dh nama Abby selaku pemandu, sesat camne pun mesti sampai juga ke destinasi. No worries…

After 30 minutes sesat (Bulatan Kg Pandan menjadi saksi), sampai juga ke HUKM. Dengan mudahnya, kami dapat parking..Alhamdulilah. haha..satu je kelainan Abby pandu keta pagi tadi.

Selalu drive lone ranger je. Pagi or petang balik, pecut tak mo ingat kt highway & jalan (90kmj-110kmj tak lekang). But for this morning, Abby bwk slow..yg amat. Rasa macam bukan jadi diri sendiri je, hahahaha Keta orang..1 lg, mak buyung daaaa…Bab paling teruk, Aku salahkan jalan apsal teruk sangat berlekuk sana sini? Well..ekekekeke

Urusan appointment tak sampai 15 minit pun. (Sesat je lebih..). Sesudah itu, perut krak krook…

Lapar…Kak jenny kata ‘Jom ke Cafe’

Hah?!Seriau kejap sebenarnya, sbb ingatkan cafe Bernama. Tak lalu dh la. Alih2 cafe HUKM tu.

Pekena la mee rebus dan air cendol~!!!Sedap betul makanan tengahari ku hari ini~Thanks kak jenny kerana belanja~!

‘Ilmu’ yg Abby pelajari hari ini :

1. Obviously, jalan ke HUKM la(hakhak..). Ke Jalan Chan Sow Lin juga….(1st time sampai jalan pekan tu)

2. Urusan appointment wanita2 mengandung (ngeri jap..hehe. Buat seketika, wanita2 berperut bulat di sekeliling tadi. haha. Anyway, Abby dah tahu kaunter mana nak pegi kalau ada urusan di Hospital)

3. Urusan mengambil borang di JAIS/MAIS dan juga PAID yg berhampiran. (ni soal sesi jawab je terus dgn kak Jenny dlm keta. Alih2 balik ofis, google and search JUPE!!!! Tq, kak jenny)

Advertisements

One thought on “‘Ilmu’…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s