Demam rindu…

Bercakap psl demam rindu ni, kelmarin Abah dpt call dari Cik Yak (pakcik Abby di Johor). Katanya nak no telefon Ajim.

Bila ditanya kenapa, Nabil demam, rindu asyik duk tanya pasal Ajim.

Tekanan sekejap. Kenapa Ajim yg dirindu, bukannya Abby?!! Kalau Abil (nama manja) rindukan kak long, sekarang gak kak long sampai Batu Pahat 😉

Waktu Cik Yak call, Abby and famili having dinner kt restaurant. Sekali dengan Cik Lina, makcik Abby dari Banting. Ada exam ‘pengesahan jawatan’ di Shah Alam. Tido semalaman di rumah Abby.

Nabil ni mmg…degil yg amat, ganas!Alih2 jenis yg berdemam2 rindu segala, tunjuk manja la tu. Tak rock langsung…Anyway, yg berbaju kuning di bawah ni la Abil. Sebelahnya Kiki.

3197_1134725451417_1325751091_325231_8255446_n

Baru ku sedar, lama bebonar la tak jupe anak-anak Abby ni semua. Pangkat sepupu sebenarnya, tapi tak rasa mcm sepupu pun. Rasa mcm kakak dan makcik2 sgt. Hehe..Besar tanggungjawab Abby sebagai sepupu yg besar nak ‘pengaruh’ mereka2 ni utk belajar & jangan main2. Setiap kali jupe, dah jadi rutin. Lagipun pakcik2 dan makcik2 mmg harapkan begitu, biar mereka2 ni nak belajar dan jangan leka sangat.

Hehe persis seorang motivator gitu…

Last berjumpa diaorg2 ni pun waktu Abby bertunang bulan Mac. Sebulan baru, tapi cam lama je, nape ek?.

Dan dah lama juga Abby tak bawa mereka jalan2, paling tidak makan aiskrim kat taman permainan. Ishk, tak boleh jadi. Seperti yang akak Abby ni janjikan, cuti semester pertengahan tahun ni kita jupe k! Cuti and jalan2 KL atau mana2 je yg sesuai utk korang 😉

3197_1140767202457_1325751091_343206_5841522_n

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s