Budak ‘kampung’…

Hye everyone!Im back…though to work, but Im happy! (Cuti 1 Jun lalu)

Dalam kau bergembira, sempat lagi kau nak menyelit di situ..soal kerja yg tak habis2 *()*$*@&$& ya? Hehe..biasalah Abby mmg gitu, di pagi hari begini..sasau sediikiit. Haha…

Yup!Walaupun cuti daripada bekerja 2 hari cuma..Ulang suara! 2 HARI cuma, tetapi ianya tetap best! Sebab ‘anak-anak’ Abby dari Medan, Batu Pahat datang!

Si Syahmi, Nabil & Batrisya~

Girang yg amat la ‘Kak Long’ seorang ini kan. Mmg pantang bab2 si cilik kalau ada keliling, kerja-kerja freelance/belajar apa pun tak jalan.. Haha..

Maaf ya buku2 sekalian. Sampai kapan bisa aku tekun niehhhh??huhu

Mereka tiba rumah sudah jam 12am. Abby terima panggilan dari Cik Yak, waktu masih di ofis. Melompat, menjerit sekejap. Rasa tak sabar nk balik, pecut laju highway…

Sampai2 di rumah, ‘anak-anak’ tak tidur lg. Apa lagi, bertempik Kak Long depan pintu umah. Sironok~

Peluk cium depa dulu, kemudian Abby biarkan diaorg tidur.

Confirm ‘penat mereka sepanjang dlm keta dari Medan’. Budak…Tidur 3-4 jam pun tak cukup.

Keesokannya Abby bangun awal (walaupun tidak bekerja). ‘Anak-anak’ lagi awal bangun dari Abby. Masyukkk, pagi-pagi terus mood ‘anak-anak’ baik. Dah boleh diajak bergusti, gelak dan usik bagai.

Teringat pula tetiba mr fiancee. Janjinya mahu keluar cari barang2 keperluan rumahnya. Aduss..

Mujur mr fiancee faham perangai tunangannye kalau ada ‘anak-anak’. Best2, sayang kamu!

Maka sepanjang hari, Abby di rumah sajork melayan ‘anak-anak’ dari pagi-ke-petang!

Chop, di sebelah tengaharinya bawa juga Cik Yak, Cik Lin, Nabil & Isya ke Hospital Sungai Buloh. Khabar berita tidak sedap sedikit. Adik Abby, si Angah suspek denggi. Beberapa hari ulang alik ke hospital. Mujur kian sembuh, cuma ke hospital hari itu utk ambil MC.

Alhamdulilah.Sakit2 kronik begini minta dijauhkan daripada kita semua…

Keletah ‘anak-anak’ korang tahu sahajalah kan, bagaimana rupanya. Abby mmg sakan mengusik, layan & buli.

Sebelah petangnya, keterujaan ‘anak-anak’ nak naik kuda dtg. Mmg ada club house di kawasan rumah sediakan ‘horse-riding’ utk sesiapapun.

Image035

Geram tetiba. Si Nabil, ‘anak’ no2 penakut yg amat!Aishh Abby ni aishhh pantang lelaki tak mencuba. Seb baik Nabil budak lg taw….comel je tgk kuda tu diusung ke hulur hilir. Besor juga…

Image037

Selesai acara tunggang kuda, pulang semula ke rumah tak habis lagi sesi ‘main petang’. Ada shj game yg hendak bebudak ni main, ada sahaja cara mereka tidak mahu berhenti bermain. Yg tua2 termasuk mr fiancee yg sentiasa ada sepanjang hari di rumah, layankan sahaja…

Sampaikan….berlaku kejadian ini….

Image048

Hah??!!Isya!!!! Menjerit kami 1 famili. Gelak sakan. Apa Isya buat dalam pasu Mak Ngah tu Isya yang oii?

Nengok, camnilah gaya budak ‘kampung’. Anak yg dilahir dan dibesarkan dalam suasana kampung, ginilah gamaknya…

Image047

Tak segan silu. Lasak, brutal…I loike. Jenis tak manja & gedik2. Isya da best lah~!!!Memang sempoi minah ni. Dengar citer, di Batu Pahat..Isya kejar ayam. ganassszz…~!

Jangan kau ingat aku panggil budak ‘kampung’ itu bawa maksud -ve shj. Budak kampung lg maha tahu bnyk perkara taww…..

Image046

Aish comellah Isya ni. Secomel Kim Joon.

Aish idak2 sama. Kim Joon tak muat masuk pasu mama. Hahahahahaha…

Huhu ceria habis 1 famili Abby dibuatnya. Keletah ‘anak-anak’ memang tak leh diduga. 1 hari bersama diaorg mmg tak cukup..

Kalian, nnti kita jupe lg k~!TIME raya dan hari kahwin Kak Long!

Sayang Syahmi, Nabil & Isya sangat3! 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s