Nasi minyak…

Kali ini celoteh pasal nasi minyak pula..

Musim..dah sampai musim agaknye. Kali ini nasi minyak bukan sebarang nasi minyak, nasi minyak datang dari Port Dickson lagi tu. Huhu…

Sabtu lepas, berangkat lah Abby dan mr fiancee ke PD memenuhi undangan walimatulurus teman seorang ini. Selamat sudah dik non sorang ni menjadi isteri kepada insan tersayangnya.

Pasangan Maizatul Akmar & Zul selamat diijabkabulkan pada petang 12 Jun, dan tarikh 13 Jun adalah hari persandingan mereka.

Apa yg Abby nanti-nantikan sangat time wedding ni, sebenarnya adalah kehadiran teman rapat yg sorang tu. Lamo benor lah hai tak jupenya..Duk 1 KL pun, belum tentu tangan tu nk capai2 HP nk ngedate2 kan Nadia (gedik kita ni…nak jgak menggunakan teknologi Facebook drpd handphone kita ek?? 😉 )

Sesampai di sana, bersama-sama dengan rakan-rakan kolej dan Bernama yg lain..Mereka sedang bersanding.  Just nice. Dari kejauhan sudah kelihatan warna pink-ungu lembut menjadi tema. Nice, it doesnt look harsh on the couples. Sweet..

PD5

Credit goes to Amelia Ariffin, Bernama TV * sorry girl, i grab your pic without notfying u 1st..hope u dont mind 😉

Buat Mai & Zul,

Selamat melayari bahtera perkahwinan. Sesungguhnya asam garam berumahtangga itu ada manis, ada juga pahitnya. Semoga kalian berbahagia berkongsi nikmat hidup bersama okey? 😉

Wah, ucapan sepertinya aku sudah kahwin pula?Nehi, nehi… ada lagi 4 bulan 10 hari lg ek~!

Settle makan2 klik2 sana sini…Nadia pun sampai. So glad she finally arrived safely at Mai’s house.

Borak punyalah lama, last2 kami decide utk ke pantai. Ikut sekali pengantin buat photoshoot di pesisir pantai.

Yeah, pantai lagi~ tak pernah bosan pegi pantai! Tapi, kalau suruh pilih antara kolam renang dengan pantai untuk mandi manda, gua pilih kolam beb~ haha giler tak rock. Pantai itu sekadar penenang mata sajork~

Apa lagi, dengan berbekalkan kamer point&shoot sahaja kami beraksi..hehe. Thanks Naddy for the pics..

PD3

PD4

PD1

Aktiviti tak yah citer : Melompat, Posing, Berjalan, Berlari & banyak lagi. Apapun aktiviti yg dirakamkan dlm gmbr, bunyi-bunyian suara kami melalak ke tarak dengar eh….maka sbb itulah pose semua ala diva.

Sampai ke petang kami ada di pantai PD itu. Best + seronok + hilang tension + lupa keje jap + penat = lepak habisss…

Tak sedar-sedar lagi badan dah tahap tak bermaya dah, kami ber-3-pasangan (termasuk Hil & Aishah) gigihkan juga kaki ke night market yg ada di PD tu, nampak cam menarik & meriah…dgn lip lap lampu, sure ada menda best.

Last2 kami grab makanan sahaja. Isi pewot sbb nak balik ke KL sudeh..Adios everyone~

Looking forward more and more meetings & hangout times with y’ll next time…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s