Robot…

Cakap pasal robot, takde lain yang terhangat di pasaran waktu ini melainkan showtime Transformers 2.

images1804220_transformer

Yes!Akhirnya saya berjaya juga menontonnya,boleh dikira antara yang terawal la jugak~

Sana sini org duk asyik citer pasal tayangan citer ini. Abby naik panik, takut2 ketinggalan pula.

Pada aku, kalau dh 24 jam selepas waktu tayangan hari pertama pun cerita wayang dh dikira basi. Hilang terus mood nak nonton…tahan beli DVD taw~

Ok2, berbalik kepada citer movie ni. Well, yg pertama-tamanya antara sebab Abby jadi panik cam Joyah habis adalah kerna keadaan mr fiancee yg tidak berapa mengizinkan. Aik, lupa ke?Ohh tak membebel kt sini tentang apa jadi..Sorry, ok biar gambar berbicara, rasanya lebih mudah faham 😉

Yup!Something had happened to his leg. His right ankle to be specific. Nearly warded but Alhamdulilah he was not. MC for 3 weeks, sitting at home doing nothing but rest.

Begitulah. Maka dengan itu juga, mr fiancee kini bertongkat. Selepas seminggu kebosanan tidak berbuat apa2 melainkan main game PS2, menunggu hidangan makan pagi, tengahari& malam dari rumah bakal mertua..akhirnya si mr fiancee bersuara :

Tak nak bawak saya jalan2 ke?

Hehe..Dalam hati Abby berkata ;

Ishk, tak malu. Dah nama sakit, wat cara org sakit.

Tapi Abby tetap menjawab:

Nak jalan2 mana? layan Transformers aje boleh?

Dalam hati aku sekali lagi terdetik ;

AJE. ya. Bermakna SAHAJA. Kaki tu bukan dah jadi ‘kaki’ orang, tapi kaki simen. Jadi estimate kelajuan hanya 10/20kmj shj. Dan ZERO kecelakaan.

Hehehe…Kalau mr fiancee baca ini, sumpah dia hangin. TETAPI..ah ha!…dia takkan berani hangin nyer. Nak tahu kenapa?

Ni ha…

IMAGE_063

Platinum Movie Suite!Yup, it was my idea and at last it came as BIG suprise to him! Yeay!

Seawal jam 10am, Abby dan mr fiancee sudah gerak dari rumah. Sampai di Cineleisure 35 mins after that. Sesampai sahaja kt tingkat 3, que line utk ticketing dh panjang!

Abby, apa lagi tanpa menghiraukan mr fiancee yg ‘laju’ jalannya, terus menapak ke ruangan Platinum ticket. Mr fiancee tak perasan lagi waktu ni.

Lepas Abby tunggu punya tunggu (inipun tgk screen semua showtime dh SOLD OUT, except for 11.15am selling fast~!), akhirnya dapat juga tiket.

Serahkan pada mr fiancee, dia terkejut.

Yes!!!Surprise menjadi!

Though mahal sikit, apa yg Abby utamakan keselesaan mr fiancee. Dengan kaki bersimen dan bertongkat, pasti sukar kalau masuk wayang biasa, with normal seats. Apatah lg mengenangkan tangga yg banyak itu.

He was happy!Extremely happy with the surprise. Luv ya!

IMAGE_062

Hebat tak I? Dalam duk panik takut tak dpt seat, I sempat wat surprise lg taw~!

Sementara menunggu wayang bermula, we enjoyed free internet usage & beverages. Lepak-lepak dulu kt ruang legar suite tu, then 11.15 we entered the hall.

Yang bestnya, jalan-jalan dengan ‘orang sakit’ ni, perhatian lebih diberikan. Ramai betul yg bagi laluan dan ala2 menunjukkan rasa simpati pada you, mr fiancee. Hehe..I tumpang senang je. Sebab keprihatinan org M’sia ni mmg gitu kan, time waktu org sakit je. Waktu tak sakit, lagi disiku dilanggarnya adalah…true kan?

Berbalik psl citer Transformers 2, huhu BEST this time. Memang sangat kena dengan mood tgk dalam suite..haha

Cerita 2 jam lebih, mujur ada kerusi a.k.a kerusi sandar a.k.a tilam (dh boleh baring2 dh kira). Selesa nengok. Sejuk giler!.

Jalan cerita yang best, adventure, tidak membosankan dan the interesting part, citer2 robotik mcm ni pun boleh bermain dengan emosi~. Dashyat tau, si Bumblebee yg cute dan Optimus Prime, si Tyco.

transformers2-preview-pic1

Si hero, Sam Witwicky pula sangat2 hebat lakonannya. Memang menjadi!Ekspresi muka dia, hebat walaupun masih baru dalam bidang lakonan. Silap2 boleh jadi like Tom Cruise one day~ Bawa watak up utk citer2 action shj. Tp muka dia lullaby sangat. Tapi dlm Transformers 2 ni, he’s cool, lebih baik dari 1st movie dulu.

transformers-2-imageikv

Movie kali ini scene nye lebih menonjolkan lebih banyak robot2 yg membantu Optimus Prime. Comel tul keta Chev color hijau & merah tu. Scene demi scene dah mcm citer Hindustan plak Abby rasa. Sebab kita mcm teruja dan tahap sampai nk jerit, ‘Lari cepat, cepat..Sikit je lg nk sampai’ or ‘Arghh, Decepticon ada kt belakang tu, cepat!’

Hehe, giler Hindustan Abby kejap. Ada ke patut Abby membuat persamaan gitu? Haha..Abby punya kata, suka hati Abby lah. Hehe…

Tetapi 1 yg Abby perasan, cerita ini banyak betul propagandanya. Macam biasa, kalau Steven Spielberg yg terbit/arah filem, mmg akan ada propaganda diselitkan. Hati-hati ya kengkawan. Adalah lebih baik kita memahami apa propaganda itu sebagai panduan ataupun sebenarnya kesedaran utk kita tidak lalai.

transformers_2_cast

The combination of 4 yang BEST!

Tetapi cerita kalau dah arahan Steven dan Micheal Bay ni, mmg superb la teknologinya. Itu mmg tak dapat disangkal. Reda je menerimanya, dengan harapan Malaysia juga mampu sampai ke tahap serupa. Amin.

But but but….the interesting part to me was, korang perasan tak watak Jeneral dalam angkatan ni? Ala, Jeneral yg bertindak ala2 ketua askar pada team Optimus tu. Si Paul Walker Josh Duhamel tu. Apsal dia nampak gorgeus sangat eh?

Ishk tetiba. Angau sudah…Pantang ler tu, kalau nampak org comel2 ni. hahaha..

Si Jeneral ni, menurut mr fiancee (haha..citer lelaki, org perempuan nk explain term pun payah!Sori),  lelaki si Fergie rupanya. pelakon citer Too Fast Too Furious. Patutlah!!!!!!!!!!!!Serta merta Abby jerit, patutlah mcm pernah nampak. Hahaha…Patut pun CUTE.

transformers_2_3

Overall, Transformers 2 mmg SUPERB!Berbaloi menontonnya.

Mr fiancee juga happy, walaupun penat menapak even dlm 1 mall sahaja. Tidak berpeluang pula ke IKEA. Lain kali, katanya… ‘ Bila kaki dh baik…’. We end our hangout day with lunch time dalam Cineleisure sahaja. Yippy, surprise menjadi!

transformers2-preview-pic2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s