Visual Cinta…

Meletssss sgt!Sangat sangat comel, menarik, terhibur, kelakar dan cukup menggambarkan betapa seronotnya kami menjadi sebahagian daripada klien WOW!Art Photography.

Thanks to the guys: Hafiz Ismail, Faris Fakri, Nazir Azhari, Nik Majid. You guys made our day!!

Cool~

Lawok~ But the best part is….

Lagu FANATIK tuu!My favourite band ever!Though depa dah kertuuuuuuuuuuu….

Opps, sekarang Aby bukan sahaja suka menrosakkan bahasa tetapi opppppppppppss….huhuhuhu

Gambar…

Serius, sekarang serius tahap malas gaban. Super duper!Sangat! Maha!Huh~

What a description? Tampar muka sekarang. Bab menrosakkan bahasa serah pada Abby sekarang, itu akibat malas benor la tu~ Tengok kasi rosak lagi bahasa. Eh apa kena ni? Kamu terlebih makan kari ka Abby? Hehehe…

Wah, sudah sebulan satu hari bergelar isteri. Sekejap sahaja rasanya, tup tap tup tap dah sebulan. Nanti setahun pula. Huhu..Setiap saat dirasakan terlalu cepat. Terlalu banyak lagi rasanya nak membebel, bertukar hobi dan etc la dgn Mr Hubby.

Masa tu dah jadi pengantin lama (kata orang…), tapi pada I, tetap ‘pengantin hari-hari’! Boleh gitu? Boleh ja!

Okay-okay malas cerita. Disebakan ada akak ituuuuuuuuuu (kakak segosip I bila di YM) gelar I pengantin fofular, so saya post gambar kahwin mana yg ada ya everyone.

Serius, gambar tak siap lg. Kalau tanya lagi, standard jawapan kami, 3 bulan? Eh bolehkah Hafiz? Kalau salah, minta maaf. (^_^)

Wah, tertipu semua!Serius takde niat, cuma suka sangat gambar terbaru kami yg WOW Team! ambil di Penang. Gambar-gambar lain pasti korang dah jemu tengok di facebook.Pasti jemu. Sure…Jangan tipu ah.

Tetapi, I ada kesah…. Hahahaahahaha

WOW Team , y’ll are awesome!Thanks~~~!

Rutin…

Rutin itu perkara yang dilalui setiap hari. Tidak kisahlah rutin kerja, rutin rumah, rutin isteri….

Opps, semua pun dah berubah sekarang. So sekarang apabila nak bercerita or membebel, cerita selok belok kehidupan seorang isteri itu kena ada okeyh?Setuju? Setuju!!!!!!!!! (Entah dari mana datang suara itu?)

Teringat, semalam majikan Abby ada bertanyakan satu soalan cepumas : ‘So far, how’s your new life?’

Pergh sumpah. Soalan susah giler nak jawab. Err…err..Ambo ini baru 13 hari kawinnya, ditanya pula oleh orang yang dah setahun kahwin. Err…err.. kaku beb, kaku!

Dipendekkan cerita, Abby menjawab soalan majikan itu seperti di bawah:

1. Ok, masih dalam peringkat kenal hati budi lagi. (Statement artis habis!!Sangat….)

2. Mula terasa penat dan terkejar-kejar lebih-lebih lagi soal makan, pakai dan minum Encik Suami. Dulu pewot sendiri, tak makan malam pun takpe. Paling tidak boleh skip 1-2 waktu makan. Tetapi sekarang, kasihan pula tengok Encik Suami cari rezeki siang malam nak tanggung isteri yang seorang ini. Makanya, pelbagai variasi hidangan memang tersedia lah utk Encik Suami I tu.

Wah, mcm bagus2 ja Chef Abby. Encik Suami, saya masak OK ka?huhuhu…senyum kambing dulu!

3. Life is getting fun since kitaorg memang terlalu banyak perkara mahu dikongsikan bersama. Na na, kongsi passion da. Kongsi minat, kongsi kegilaan and paling senang, kongsi cerita la. Bekas wartawan ni still forever rasa dia wartawan, so pok pek pok pek aje kerjanya pagi petang.

Haha pok pek tu jadi lumrah. Enck Suami sudah sungguh terbiasa. Kalau saya diam, confirm dia wat muka pelik 1 hari. Paling tidak, pujuk-pujuk mcm Abby ni baby. Giler syiok dia kalau pujuk eden. Encik Suami memang pandai memujuk, serious tu sebab saya kahwin dengan dia. πŸ™‚

4. Eh ada lagi ka?

Panjang juga perbualan pasal soalan yang satu ini. Tetapi nama pun dipendekkan, so setakat itu sahaja ya?

Ada ke viewer yang berminat untuk tahu kehidupan Mrs Ismail ini? Wah, angkat tangan cepat!Biar saya kira!Giler korang perli gua eh? Underestimate saya eh? Huhu..well En Suami knows me best. Tak caya, tanya dia je…bluekkk πŸ˜‰

Begitulah kiranya perbualan kami. Pastu, rasanya lama dah kan Abby tak update dengan korang tentang my new workstation. Sekarang cun melecun. Nak nengok?

DSC_0016

Forever BOF spirit!!

DSC_0018 (2)

Eh manisnya gambar itu~ Eh eh bukan, saya memang tamak. Tidak cukup 1, 2 PC ya utk saya πŸ˜‰

Seronok kalau ada workstation. Moga-moga rasa seronok ini boleh bertahan sehingga 8 tahun lamanya. InsyaAllah..

8?? Kenapa 8?? Entah, Abby sendiri kurang pasti.

Ada sesuatu yg menarik berjaya Abby temui. Tengok ni!

Presentation1

CANTEKNYERRRRRRRRR………promo di atas!EH siapa tuh? Siapa tuh eh? Bagitau cepat!!hehe…

Keluarga…

Saya sangat sayang keluarga saya, keluarga besar saya dan semua lah!

Wah!Motif buat intro kekeluargaan ini kenapa? Tetiba ada idea bila membaca blog Nurulism terlebih dahulu. πŸ˜‰ Padahal keluarga ku baru ada aku & suami..Apakah? hehehe…

Bila dilihat balik kembali gambar-gambar kekeluargaan yang ada dalam simpanan sepanjang hari perkahwinan minggu lalu, rasa bahagia sangat. Comel benar gambar itu ini.

Maaf ya kalau ada pembaca yang sudah meluat dengan cerita kekeluargaan Abby. Huhu..Saya suka dan akan selalu suka. Harap maaf.

Kalian ada terbaca tak status Facebook? Yang ada kt tepi tu. Yang tertulis, ” Nabilah Saleh strongly feels that Abah & Mama misses her so much~!. Time flies and it has been a week of us living as husband & wife (^_^)”. Β Tidak percaya? Betul. In fact, adik-adik pun rindu keriuhan kakak diaorang yang gila-gila ini.

Itulah, dulu waktu aku ada, buat bo layan…Main gusti tak hengat. Sampai lebam-lebam. Ha sekarang masing-masing depan ‘kitab’ sampai lebam??Padan muka!

Ha sekarang, rindu-rinduan jadi kenang-kenangan……….Eh bukan, tiada maknanya kenangan. Selagi terdaya, Abby akan pastikan saat adik-beradik ini bergaul mesra akan jadi gemilang.

Ahh, ayat sangat tidak entah apa-apa. Inilah bahasa kalau berblogging tanpa suami di sisi ;-( (Dehh, alasan tul!)

DSC06796-5

Gambar tidak berapa nak ready. Ahh, cantiknya color turqoise ku……..

DSC06797-6

Syok kalau bergaduh selalu dengan diaorg ni. Sebabnya nanti baru wujud perasaan rindu. Haha..

Lagi syok lagi bergaduh dengan minah genit ni…

DSC06804-12

Batrisya. Huhu..sangat genit, kepoche dan gedik! Mak mertua Abby sangat suka Icha ni. Petanda kah? Jeng jeng jeng.

Icha ni berlari keliling rumah masa kenduri hari tu bukan main. Malam, bila sesi ‘Buka Hadiah bersama Pengantin’ dah terbungkang tidur!. Tak comel dah waktu tu. Huhu..

More stories to come. Bersambung…Encik Suami mahu balik sekejap lagi. Adios~