Rutin…

Rutin itu perkara yang dilalui setiap hari. Tidak kisahlah rutin kerja, rutin rumah, rutin isteri….

Opps, semua pun dah berubah sekarang. So sekarang apabila nak bercerita or membebel, cerita selok belok kehidupan seorang isteri itu kena ada okeyh?Setuju? Setuju!!!!!!!!! (Entah dari mana datang suara itu?)

Teringat, semalam majikan Abby ada bertanyakan satu soalan cepumas : ‘So far, how’s your new life?’

Pergh sumpah. Soalan susah giler nak jawab. Err…err..Ambo ini baru 13 hari kawinnya, ditanya pula oleh orang yang dah setahun kahwin. Err…err.. kaku beb, kaku!

Dipendekkan cerita, Abby menjawab soalan majikan itu seperti di bawah:

1. Ok, masih dalam peringkat kenal hati budi lagi. (Statement artis habis!!Sangat….)

2. Mula terasa penat dan terkejar-kejar lebih-lebih lagi soal makan, pakai dan minum Encik Suami. Dulu pewot sendiri, tak makan malam pun takpe. Paling tidak boleh skip 1-2 waktu makan. Tetapi sekarang, kasihan pula tengok Encik Suami cari rezeki siang malam nak tanggung isteri yang seorang ini. Makanya, pelbagai variasi hidangan memang tersedia lah utk Encik Suami I tu.

Wah, mcm bagus2 ja Chef Abby. Encik Suami, saya masak OK ka?huhuhu…senyum kambing dulu!

3. Life is getting fun since kitaorg memang terlalu banyak perkara mahu dikongsikan bersama. Na na, kongsi passion da. Kongsi minat, kongsi kegilaan and paling senang, kongsi cerita la. Bekas wartawan ni still forever rasa dia wartawan, so pok pek pok pek aje kerjanya pagi petang.

Haha pok pek tu jadi lumrah. Enck Suami sudah sungguh terbiasa. Kalau saya diam, confirm dia wat muka pelik 1 hari. Paling tidak, pujuk-pujuk mcm Abby ni baby. Giler syiok dia kalau pujuk eden. Encik Suami memang pandai memujuk, serious tu sebab saya kahwin dengan dia. ๐Ÿ™‚

4. Eh ada lagi ka?

Panjang juga perbualan pasal soalan yang satu ini. Tetapi nama pun dipendekkan, so setakat itu sahaja ya?

Ada ke viewer yang berminat untuk tahu kehidupan Mrs Ismail ini? Wah, angkat tangan cepat!Biar saya kira!Giler korang perli gua eh? Underestimate saya eh? Huhu..well En Suami knows me best. Tak caya, tanya dia je…bluekkk ๐Ÿ˜‰

Begitulah kiranya perbualan kami. Pastu, rasanya lama dah kan Abby tak update dengan korang tentang my new workstation. Sekarang cun melecun. Nak nengok?

DSC_0016

Forever BOF spirit!!

DSC_0018 (2)

Eh manisnya gambar itu~ Eh eh bukan, saya memang tamak. Tidak cukup 1, 2 PC ya utk saya ๐Ÿ˜‰

Seronok kalau ada workstation. Moga-moga rasa seronok ini boleh bertahan sehingga 8 tahun lamanya. InsyaAllah..

8?? Kenapa 8?? Entah, Abby sendiri kurang pasti.

Ada sesuatu yg menarik berjaya Abby temui. Tengok ni!

Presentation1

CANTEKNYERRRRRRRRR………promo di atas!EH siapa tuh? Siapa tuh eh? Bagitau cepat!!hehe…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s