Ber’blogging’…

Baru kau sedar kau berblogging Abby? Apakah selama ini kau tumis sambal ikan bilis di laptop kau?

Yes, serius tidak kelakar. Nada macam marah pun ada. Jangan tidak percaya, sekarang Abby lagi bercampur-aduk emosinya. Carca marba lagi perutnya. Huhu…Kali ini, ia serius. Eh tenang, belum lagi. Eh eh pantang bercerita soal ketidakselesaan. Terus sahaja meneka, Abby sudah ‘berisi’. Ahh kamu semua, tiada lain. Namun berterima kasih kerana ada yang mendoakan. Terima kasih.

Ok, episod berblogging kali ini adalah daripada kantor.

What the…?Kau berblogging daripada office? Berani giler ko!Ahh, biasa-biasa. Dulu biasa buat. Sekarang saja buat-buat macam tak biasa ek?Jahatnya Abby!Huhu

Sudah beberapa hari ini, Abby jadi rajin langkau dan langkau dan terus melangkau dari satu blog ke blog yang lain. Aktif, rajin sekali mereka update blog mereka (Ini kata detik hati, berbunyi cemburu kan?Ya saya mengaku!). Teringin benar saya menjadi blogger tegar.

Perghh, blogger tegar kau bilang?!Giler best!Okay, ‘blogger-tegar’ akan jadi tagline Abby, though not considered yet. Soon, very soon.

Betul, seronok membaca blog orang lain. Celoteh orang lain. Tetapi blog sendiri rasa hilang seri. Eh padahal bukankah saya punya kehidupan baru, yang pasti banyak ceritanya utk semua? Okay, sambil menaip sambil menyedarkan diri sendiri. Cara yang bagus untuk mengingatkan diri sendiri tetapi… (cara yang bagus juga untuk mengingatkan yang kau sebenarnya banyak kerja!!! hehehehe).

Minta maaf dahulu pada kawan-kawan blogger yang lain. Abby akan menggandakan usaha untuk mengupdatenye dengan lebih produktif dan kreatif lagi eh. Tidaklah sehingga menimbulkan dilema, masih OK2 lagi. Sedangkan komitmen semakin menimbun, minat ‘membebel’ ni dah jadi darah daging. Jadi, blog saya takkan sunyi 😉

Saya gemar betul 2-3 blog yang saya baru temui. Seronok!Sudah seperti membaca novel. Terima kasih sebab menghidangkan cerita dan ilmu yang anda punya. Nanti bila keizinan anda saya terima, akan saya link kan kalian di sini. Ada dari kalangan rakan sebaya, ada juga dari kakak-kakak. Ada yang masih bujang, ada juga sudah bergelar ibu muda. Aishh, kalau kata nak belajar itu, tidak semesti belek kulit-ke-kulit buku. Setuju?~

Baik, kerja sudah menanti. Sudah ada ‘temujanji’ kerja. Meeting la maknanya….Dush Dush, sepak2 diri sendiri~!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s