‘Syiok’ Ah…

Pagi-pagi, sebaik kaki dan punggung mencecah lantai office (to be spesific, my own workstation. Opps kaki yang cecah lantai, punggung cecah kerusi daaaaaa), Internet jadi target utama. Stumble upon itu ini, browse sana sini, check email serba-serbi..CUKUP!1 pakej ‘kerja wajib’ waktu pagi bila sampai di pejabat.

Blog hiburan tidak terkecuali. Baca juga, lagi-lagi sejak akhir-akhir ini banyak sangat cerita mengarut, lagi ‘sangat di luar kotak pemikiran’ jugalah gosipnya. Purffff~ Bosan kalau trend gosip terus-terusan mcm ini. Adalah lagi bermanfaat kalau baca blogger ibu-ibu, si pembuat kek atau pemborong tudung taw!

Klik, punya klik..terjumpa artikel ini.

Sumber: Rotikaya

Hoho. Sangat-sangat cemburu, okeyh? Bukan soal muka dapat tayang/tepek kat TV (derghh, bab itu paling tidak minat), tetapi teruja dengan AFC channel ituuuuuuu. Ini kalau dikaborkan pada Mr Hubby, confirm dia bilang;

Huhu..Best2. Kalah Siti (definitely!!). Makanan pun sure multi-cultural ah.

As everyone know, kaitannya antara artikel di atas dengan AFC adalah Chef Wan. Sangat kagum dengan pencapaian Chef Malaysia seorang ini. Memang lagi teruja sebab dia pernah muncul dalam rancangan feveret Abby & Mr Hubby (TOWS). Huhu. Chef Wan mmg layak berada dalam talk show itu pun. 1 dalam sejuta. Modal? Masakan sahaja. Sangat ironi dengan gender nya, bukan? Tetapi, mana kita tahu rezekinya sampai situ. Impress!!

Haish, bertuah badan si Serena bukan? Tetapi bertuah lagi Abby bersuamikan Mr Hubby. Eh Serena beruntung juga. Bukan mahu mendoakan yang tidak baik utk rumahtangga para artis. Tetapi bertuahnye lagi lah hai dapat disiarkan di AFC tuuuu. Akur, memang cemburu. Huhu…

Mr Hubby mmg gemarkan saluran TV yang sangat-sangat bertentangan dgn wifey nya. Sejak duduk bersama ni, kadang-kadang kelakar juga pun ada. Kalau kerja berlainan syif, asal Abby balik rumah dan turn on TV, mesti Discovery Turbo yg ter’tepek’ kat TV. Channel Turbo ni mmg tidak ketahuan la si isteri sejak zaman anak dara lagi. Abah dulu pun tak pernah langgan. Rancangan ini Abby tidak berapa gemor.

Harap maaf, Abby gemar bab-bab beli kereta. Bab-bab tukar, modify or accessories, I know nothing~!!hehe..

1 lg rancangan TV feveretnya, Restaurant Makeover. Instead of, makeover people yg sudah biasa sampai Malaysia pun meniru-niru, overseas people renovate restoran. Alahai, cantik betul kalau lepas renovate tu. Berbunga-bunga rasa nak ada kedai mini dobi.

Ahhh, angan-angan habis. Insyallah, setakat ni banyak niat terpasang. Dobi dulu jadi minat.

Hehe…

Pendek kata, kalian tonton je AFC channel. 1 lg BIO, channel baru tu. Best jugak! Layan lah, kalau rasa-rasa nak tambah ilmu. (^_^)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s