Dua Puluh Sepuluh…

2010 atau year TwentyTen atau juga Dua Puluh Sepuluh.

Sedap juga kedengaran bunyinya. Seperti menjanjikan  ‘buah tangan’, cerita-cerita menarik sahaja bukan tahun ini?. Insyallah…Amin. Ada usaha, tawakal dari kita & keredhaanNya, mungkin rezeki itu ada.

As stated at my facebook’s status, “…2009, is my 1st year without ANY specific resolution. But to my surprise I get a new stable job, get engaged and also MARRIED! Isn’t that great? I considered myself lucky and blessed (^_^) “, sumpah ianya betul. Kebetulan barangkali. Siapa duga ianya bagaikan gol hatrik dijaringkan….

Okay, okay tak kelakar. Saya tahu. Encik Suami sahaja terror bab-bab menulis laporan sukan. Ya, ya saya tidak mahir.

Rezeki, Tuhan kalau hendak bagi, kita manusia tidak boleh menolak. Sejauh mana kita merancang, kalau diredhaiNya pasti menjadi. Tanpa ketetapan apa-apa resolution tahun lalu, alhamdulilah Abby adalah di mana Abby sekarang. Abby dalam semua fasa baru kehidupan. Huhu…Kerjaya, Skop kerja, Status mahupun banyak lagi.

2010?

New year eve yang lalu, memang Abby dan Encik Suami di rumah sahaja. Masak juga biasa2 sahaja, tiada yang istimewa.

Azam/Resolution?

Tiada pula kami berdua menetapkan apa-apa yang spesific. Tetapi on my behalf, sempat juga berbisik…

Tahun ini, hendak jadi orang pandai. Pandai serba serbi.

Antaranya :

1. menjaga hati suami

2. menjaga makan minum suami

3. menjaga amal ibadat dan tambah baik yg mana kurang

3. memasak banyak hidangan dan desserts

3. pandai tackle, balance & expand kerjaya

The most challenging part. But I think I’ll appreciate and like it the most towards end of 2010. Apakah? Adalah…Harus jadi kerahsiaan saya seorang sahaja.

4. lebih dan lebih lagi menghargai kedua orang tua, Abah dan Mama. Kerap ziarah dan bercuti juga bersama mereka. Tidak dilupakan keluarga mertua yg jauh di Penang sana

& banyak lagi.

Tetapi ini bukanlah azam yang spesific. Sumpah!Tidak mahu apa2 yang spesific kerana Abby terlalu fleksibel. Hati juga mudah berubah. Keinginan apatah lagi.

Tengok, mana ada dalam resolution saya mahukan kereta Audi, Rush atau lain2. Tiada juga beg tangan LV atau sut kerja ZARA yang cantik itu. Fuh fuh, takde. (Bunyi macam bukan Abby je….kan?)

Tidak. Memang tidak pernah ada. Mcm lebih manis kalau tetiba sudah ada Honda City/ Jazz baru terpacak dalam garaj kereta & set perabot lengkap untuk ruang tamu & dapur ala2 mcm dalam IKEA nye showroom dalam tahun ini? Boleh!Yang penting tertulis dalam Planner 2010!! Maka, resolution itu takdelah signifikan mana kalau setakat atas diari and atas mulut sahaja? Buang karen sahaja lorh!Baik koyak-koyak masuk tong sampah.

Haha. Sebenarnya teringin juga Abby banyak benda. Lagi tak mahu ngaku. Standardlah manusia…Abby kan human? Bukannya mutant~ Huhu…

Akhir sekali, teringin ke Aussie / Korea hujung tahun depan. Sudah diberitahu pada Encik Suami. Pesannya, buatlah paperwork.

Baik!!!!!

Dengan segera Abby jawab.

Eh terlupa, ada 1 keinginan saya tulis dalam Planner. Mahu jadikan wordpress ini kepada…

http://www.abbythewifey.com

Insyallah, demikian saya butuh bantuan sepupu saya. Kalian tunggu ya. Color background biru belakang ini hanya berstatus sementara sahaja. Sekian.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s